Evalueer uw eigen website Tips voor online succes

Door te kijken naar bepaalde eigenschappen van uw website, kan u uitmaken waarom de site niet het gewenste resultaat behaald. Wij geven u hier enkele tips waarmee u de rangschikking van uw site in de zoekmachines kan verbeteren en tevens uw bezoekers een aangenaam verblijf op uw site kan aanbieden. Maak van uw site een online succes.

Wat is de titel van elke pagina?

De titel van een pagina kan u zien in de linker bovenhoek van uw browser. De titel van elke pagina moet relevant zijn voor de informatie op de pagina en de titel moet ook uniek zijn voor elke pagina. De titel is een zeer belangrijk onderdeel van de web pagina waarmee u zeker rekening dient te houden.

Meta omschrijving

De meta omschrijving kan u vinden in de meta description tag (<meta name="description" content="Meta omschrijving van de pagina" />). De meta omschrijving wordt normaal gezien gebruikt om de pagina te beschrijven in de zoekmachine resultatenpagina. Het is belangrijk dat deze omschrijving mensen stimuleert om te klikken op de link naar uw pagina. Daarom is het af te raden om dezelfde meta omschrijving te gebruiken voor elke pagina op uw website. Maak de meta omschrijving voor elke pagina uniek.

Inhoud

Unieke inhoud is van uiterst belang. Hoe meer relevante inhoud u heeft op uw website, hoe beter. Hou bij het schrijven van de teksten voor uw site steeds het onderwerp van de pagina in het achterhoofd, en zorg er voor dat de pagina titel, de paragraaf hoofding en de tekst relevant zijn voor dat onderwerp.

De inhoud dient goed geschreven en taalkundig correct te zijn. Hoofdingen hebben echt belang in een tekst, maak er gebruik van.

Het is de inhoud die zal worden geïndexeerd door de zoekmachines en hierdoor zullen zij begrijpen waarover elke pagina gaat.

Zorg er ook dat er regelmatig nieuwe inhoud te vinden is op uw website. Als uw site nooit iets nieuws te bieden heeft zullen zowel de bezoekers als de zoekmachines na een tijdje afhaken. Plaats regelmatig een nieuwsbericht op de site, maak online reclame voor uw opendeurdagen of nieuwe produkten, ...

Navigatie links

Zorg ervoor dat de tekst in uw navigatie links het onderwerp van de pagina bevatten waarnaar ze verwijzen. Vergeet de links in uw teksten niet. Probeer zoveel mogelijk relevante woorden te gebruiken om naar een andere pagina in uw website te linken.

Dynamische pagina-namen

Zoekmachines hebben moeite om sessies te gebruiken (bij gebruik van sessies worden soms codes toegevoegd aan de url van een pagina om een bezoeker te identificeren op de website). Als uw website zo'n codes gebruikt, dan kan het zijn dat zoekmachines uw pagina's niet indexeren.

Worden relevante namen gebruikt voor de pagina's op uw website (bv. 'Mijn-Keywoord.html') of heeft elke pagina een nietszeggende naam zoals 'pagina1.html' of 'www.mijnsite.com/index.php?id=5456765'? Gebruikt uw site zoekmachine-veilige URL's? Wanneer zoektermen gebruikt worden in uw pagina namen, zijn deze dan gescheiden door een streepje (mijn-belangrijke-zoekterm.html)?
Al deze ogenschijnlijk kleine details kunnen een enorme invloed hebben op de rangschikking van uw site bij de zoekmachines.

Snel ladende pagina's

Laden pagina's op uw website snel? Is het antwoord neen, dan kan het zijn dat de zoekmachine niet zal wachten om uw pagina te indexeren. Ook bezoekers van uw site zullen zich storen aan het lange wachten en zullen sneller afhaken.
Een site die traag inlaadt kan verschillende oorzaken hebben:

  • Uw hosting bedrijf heeft een te trage verbinding met het internet. Ga op zoek naar een andere hosting firma.
  • De pagina's op uw website zijn te groot. Onderzoek uw pagina's om uit te maken waarom ze zo groot zijn. Wordt uw layout opgemaakt door ingewikkelde tabelconstructies? Wordt er gebruik gemaakt van inline styles in plaats van Cascading Style Sheets (CSS)? Dan doet u er goed aan met een professional te praten die het klappen van de zweep kent en die deze technieken op een correcte manier kan toepassen.

Besluit

Door uw eigen website op een kritische manier te bekijken kan u waarschijnlijk zelf enkele redenen vinden waarom de site niet het resultaat heeft waarop uw hoopt. Als u hulp nodig heeft om uw site te optimaliseren, neem gerust contact op met Webbits. Wij kunnen u raad geven en indien nodig actief hulp bieden om van uw site een succes te maken.

U wil toch ook een succesvolle website

Neem snel contact op met echte specialisten

Top

Meer Leesvoer