Heb ik een gebruiksvriendelijke website? 7 vragen om je website te testen

Je website is het "gezicht" van je zaak of bedrijf. Jouw website moet bezoekers aantrekken en hen overtuigen om terug te komen voor meer of om de actie uit te voeren die jij wil. Bekijk dus je eigen website (of die van uw rechtstreekse concurrent), stel jezelf enkele vragen en ontdek of jouw website een gebruiksvriendelijke website is:

Wat zie ik het eerst? Wat trekt het meest de aandacht?

Je hebt maar enkele seconden om de aandacht van uw bezoeker te trekken... Zorg ervoor dat ze iets belangrijks zien.

Kan je onmiddelijk zeggen waar de website over gaat?

Nogmaals, je hebt maar enkele seconden om je unieke waarde te communiceren, dus wees duidelijk en overtuigend.

Is belangrijke informatie "above the fold"?

Op een gebruiksvriendelijke website is de belangrijkste informatie op een pagina onmiddelijk zichtbaar, zonder naar beneden te scrollen (ook voor mensen die geen 26 inch beeldscherm hebben).

Is het duidelijk wat de voordelen zijn?

Jouw bezoekers willen snel zien wat "er voor hen in zit" en wat dus de voordelen zijn van wat jouw bedrijf aanbiedt. Zet de voordelen duidelijk op een rijtje op de homepagina en zorg ervoor dat ze opvallen.

Is er een duidelijke "call to action" of "oproep tot actie"?

Wanneer ze geïnteresseerd zijn in wat ze zien, dan moeten prospecten weten wat het volgende is dat ze moeten doen. Dat kan "koop nu", "probeer nu gratis", "vraag een offerte" of simpelweg "download een gratis rapport" zijn. Maak het jouw bezoekers makkelijk.

Zijn de kleuren en lettertypes verwarrend?

Vloekende kleuren, snelle animaties en opzichtige (of verschillende) lettertypes kunnen echt verwarrend zijn. En als uw bezoekers verward zijn, dan klikken ze weg.

Voel je een persoonlijke connectie?

Klanten willen iets kopen van mensen, niet van machines. Maak een connectie met uw bezoekers door eerlijk en oprecht te zijn en gebruik duidelijk taal die mensen begrijpen.

 

Er zijn ongetwijfeld één of meerdere zaken uit bovenstaande lijst waar jouw website te kort komt. Als je echt een gebruiksvriendelijke website wil, dan is het belangrijk dat je deze tekortkomingen oplost. Alleen zo kan jouw website succesvol zijn.

Wanneer je bij Webbits een website laat maken, zorgen wij er voor dat aan al deze zaken voldaan is, zodat jouw website een gebruiksvriendelijke website is.

Webbits kan van uw website ook een succes maken.

Contacteer ons om de bal aan het rollen te brengen.

Top