Google sitelinks: hoe uw website optimaliseren

Vorige maand werd aangekondigd dat Google nieuwe en meer uitgebreidere sitelinks gaat gebruiken in de resultatenpagina's. Het maximum aantal sitelinks werd opgetrokken van 8 naar 12. U kan dus maar beter uw website optimaliseren voor sitelinks.

Maar wat zijn Google sitelinks nu eigenlijk?

Sitelinks zijn de extra links voor een site die getoond worden in de resultatenpagina van Google. Hieronder ziet u een voorbeeld:

Als Google beslist om sitelinks te tonen voor uw website, dan wordt uw site veel prominenter weergegeven dan daarvoor.

Hoe maakt u uw sitelinks aantrekkelijker

Door de nieuwe sitelinks van Google, wordt de meta description tag nog belangrijker. Google gebruikt immers de eerste 30-35 karakters van de meta description tag van een web pagina voor het tekstfragment dat bij de sitelink getoond wordt. Wil u het aantal clicks verhogen op de sitelink, moet u uw website optimaliseren via uw meta description tags:

  • De eerste 35 karakters van de meta description tag moet een duidelijk beschrijving van de pagina en/of een "call to action" bevatten
  • Elke pagina van uw website moet zijn eigen unieke meta description tag hebben

Hou er rekening mee dat Google de sitelinks van een website periodiek aanpast. Het kan dus enige tijd duren voordat de nieuwe tekst in de Google zoekresultaten zal verschijnen.

Hoe krijgt u sitelinks voor uw website

Algemeen gezien toont Google sitelinks als het zeker is dat een website de exacte match is voor een zoekopdracht (meestal wanneer er gezocht wordt naar de naam van een product of de naam van een bedrijf). Google genereert de sitelinks voor uw website gebaseerd op de navigatie van de website en op de links die verwijzen naar uw website.

Als Google geen sitelinks toont voor uw website dan moet u werken aan de navigatie van uw website:

  • Vermijdt JavaScript en Flash navigatie en probeer zoveel mogelijk gewone <a href> links te gebruiken
  • Als u afbeeldingen gebruikt voor uw website navigatie, verzeker u er dan van dat die afbeeldingen een alt tekst bevatten die Google helpen om uw links te indexeren

Gebruik niet te veel navigatie links en maak het makkelijk voor bezoekers en zoekmachines om te zien welke pagina's van uw website de meest belangrijke zijn. Hoe beter een pagina gelinkt is op uw website, hoe waarschijnlijker het is dat ze zal verschijnen in de sitelinks op Google.

Hoe dit toe te passen in uw website

Een Webbits website is sowieso perfect te indexeren door Google en zal nooit JavaScript of Flash navigatie gebruiken. Daar hoeft u zich als Webbits klant al geen zorgen over te maken. Meestal gebruiken wij ook geen afbeeldingen voor de website navigatie, maar als dit toch nodig is voor het gekozen design, dan optimaliseren wij de navigatie zo dat dit geen problemen vormt.

In uw Webbits website kan u zelf heel eenvoudige de meta description tag van elke pagina op uw website instellen. Zorg voor een bondige en duidelijke omschrijving van de inhoud van de pagina en denk bij het schrijven eraan dat de eerste 35 karakters gebruikt kunnen worden voor uw Google sitelinks.

Google sitelinks zelf website optimaliseren

Voorbeelden van websites met sitelinks

Hier ziet u enkele voorbeelden van sitelinks van websites die door Webbits gemaakt zijn. Deze website staan op de eerste plaats in Google voor de bedijfsnaam met daaronder nog de extra sitelinks.

Sitelinks website optimaliseren Paesmanssitelinks optimaliseren herbots reizen

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitelinks voorbeeld The Bugmaniac website optimaliseren

Wil u ook een website die klaar is voor Google sitelinks?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Top