Heeft uw "Click Through Rate" (CTR) invloed op uw Google rangschikking?

Google gebruikt de Click Through Rate om betalende resultaten te rangschikken. Hoe meer clicks een advertentie krijgt, hoe hoger dat ze in de rangschikking komt. Gebruikt Google diezelfde methode ook voor de gewone zoekresultaten waarvoor niet betaald word?

Waarom zou Google de CTR gebruiken in de rangschikking?

De top 10 zoekresultaten hebben gelijkaardige clickpatronen. Een bepaald percentage van de web surfers klikt op het eerste resultaat, iets minder mensen klikken op het tweede, nog minder op het derde, enzovoort.

In het algemeen zal het aantal clicks steeds op dezelfde manier verspreid zijn over de verschillende resultaten. Gewoonlijk zal het aantal clicks op de volgende manier verdeeld zijn:

Click Through Rate normaal

Als er één resultaat in de lijst is dat een afwijking in deze verdeling vertoond, dan kan Google dat makkelijk zien:

Click Through Rate abnormaal

In dit voorbeeld ontvangt resultaat nummer 6 meer clicks dan het gemiddelde nummer 6 resultaat. Het lijkt erop dat veel surfers resultaat nummer 6 interessant vinden voor de één of de andere reden.

Google wil steeds de beste en meest interessante zoekresultaten geven. Als veel mensen op een bepaald resultaat klikken, zou het kunnen dat Google beslist om dat resultaat een hogere rangschikking te geven. Door dat te doen zou Google interessante pagina’s hoger rangschikken en daardoor zullen de mensen die zoeken meer tevreden zijn met het resultaat.

Wat betekent dat voor uw website?

Het is niet duidelijk of Google de Click Through Rate gebruikt om de rangschikking van een pagina in de zoekresultaten te bepalen. Niettemin is het steeds verstandig om aantrekkelijke pagina titels en meta descriptions te gebruiken voor elke pagina, aangezien Google deze toont in de zoekresultaten.

Hoe aantrekkelijker uw pagina titel en omschrijving zijn voor de web surfers, hoe meer mensen effectief op uw site zullen klikken in de resultatenlijst. Een hoge rangschikking alleen is niet genoeg. Web surfers moeten ook klikken op uw site in de resultatenlijst.

Hoe kan u de pagina titel en de meta description van uw web pagina’s aanpassen?

Als u kennis hebt van HTML dan kan u zelf aan de slag.

Voor alle anderen is er het Webbits CMS systeem. Hiermee kan u snel en makkelijk de pagina's van uw website optimaliseren voor een optimale click trough rate.

U wil meer bezoekers op uw website?

Neem contact op voor meer informatie

Top

Meer Leesvoer