Hoe link teksten te schrijven die uw rangschikking bij Google zullen verbeteren

Goede link teksten kunnen uw website een boost geven in de zoekresultaten bij Google. Helaas maken slechts weinig webmasters en website eigenaars gebruik van het volledige potentieel van geoptimaliseerde link teksten. Dit artikel vertelt u hoe u zoveel mogelijk kan halen uit uw links.

Wat is een link tekst?

De link tekst is de tekst die gebruikt wordt om te linken naar een andere webpagina. Het is de tekst tussen de HTML “anchor tags” (<a href=””>Link Tekst</a>).

Waarom zijn link teksten belangrijk voor uw rangschikking?

Google en andere belangrijke zoekmachines hechten veel belang aan link teksten om de positie van een webpagina te bepalen in de zoekresultaten. Wanneer veel websites naar een webpagina linken met de tekst “grasmaaiers”, dan zal Google denken dat de pagina wel relevant móet zijn voor de zoekterm “grasmaaiers”. Om die reden zal de pagina een boost krijgen voor die zoekterm.

Hoe vaker een zoekterm gebruikt wordt in links naar uw website, hoe hoger uw website zal rangschikken voor die zoekterm of keyword.

Hoe schrijf je goede links?

Er zijn vijf simpele tips die uw links veel bruikbaarder zullen maken voor zoekmachines en web surfers:

 1. Schrijf uw teksten alsof er geen links in staan. Zoekmachines houden van links die tussen de tekst van uw webpagina staan. Een voorbeeld:

  Links krijgen van een andere website is een goede manier om een hogere rangschikking bij Google te krijgen
   
 2. Beschrijf niet het mechanisme achter de link, maar het doel van de link:

  Fout: Klik hier voor meer informatie

  Goed: Meer informatie over grasmaaiers kan u vinden in dit gratis grasmaaier handboek
   
 3. Gebruik duidelijke en beschrijvende teksten voor uw links. De link tekst moet logisch klinken wanneer u hem uit de context leest:

  Fout: Meer informatie over grasmaaiers kan u vinden in dit gratis grasmaaier handboek

  Goed
  : Meer informatie over grasmaaiers kan u vinden in dit gratis grasmaaier handboek
   
 4. Vermijdt onplezierige verrassingen. Wanneer de link gaat naar een pagina die een filmpje begint af te spelen of een bestand te downloaden, dan vermeld u dat best in de link tekst:

  Bekijk de grasmaaier promotie film

 

Veel website bezoekers lezen niet de hele tekst op een webpagina, maar scannen de opvallende woorden. Alleen al om die reden is het belangrijk dat uw link teksten makkelijk te begrijpen zijn wanneer mensen de omringende tekst niet gelezen hebben.

Gebruik keywords of zoektermen in uw link teksten wanneer mogelijk. Hoe vaker een keyword voorkomt in links naar een bepaalde webpagina, hoe hoger de kans is dat die pagina een hogere rangschikking bij Google zal krijgen voor die zoekterm.

U wil uw website hoog in de Google zoekresultaten?

Neem contact op voor meer informatie

Top

Meer Leesvoer