De top 5 zoekmachine optimalisatie factoren voor een succesvolle website

Iedereen wil een succesvolle website. Echter, de meeste mensen doen de verkeerde dingen om hun website te promoten.
Als je een succesvolle website en een hoge rangschikking bij de zoekmachines wil, dan moet uw website aan bepaalde eigenschappen voldoen. Hier zijn de top 5 eigenschappen voor een succesvolle website:

Succes factor #1: Toegankelijkheid

Zoekmachines moeten je pagina's kunnen bereiken. Als zoekmachines je pagina's niet kunnen ontleden, dan zullen ze je site negeren en zal je geen goede rangschikkingkrijgen.

Zorg ervoor dat je webserver geen errorcode teruggeeft wanneer zoekmachines je pagina's bezoeken. Als je webserver een errorcode teruggeeft zullen zoekmachines je site niet indexeren. De correcte code die moet worden teruggegeven door je webserver is "200 OK".

Zorg er ook voor dat de HTML code van je web pagina's geen fouten bevatten die ervoor kunnen zorgen dat zoekrobots je site niet kunnen indexeren.

De inhoud van je pagina's moet leesbaar zijn door de zoekrobots. Gebruik geen afbeeldingen of Flash als inhoud van je pagina of navigatie, want deze kunnen niet worden gelezen door de zoekmachines.

Succes factor #2: Site en informatie opbouw

Je website dient een goede opbouw en architectuur te hebben om ervoor te zorgen dat je site niet gewoon een collectie van willekeurige pagina's is. De pagina's van je website moeten aan elkaar verwant zijn en ze moeten tonen dat je website relevant is voor een specifiek onderwerp.

Je site moet ook zo opgebouwd worden dat zoekmachines en surfers op elk moment weten waar in de site ze zich bevinden.

Succes factor #3: De juiste zoektermen of keywords

Het kiezen van de juiste toektermen of keywords om je site voor te optimaliseren is één van de belangrijkste stappen die zullen bepalen of je zoekmachine optimalisatie inspanningen de moeite waard zullen zijn.
Best is om je aandacht te richten op zoektermen die uit 2 of 3 woorden bestaan. Zoektermen met slechts 1 woord, zijn niet specifiek genoeg om surfers gericht naar je site te leiden en er is voor deze zoektermen dikwijls bijzonder veel concurrentie.

Succes factor #4: Inhoud en teksten

Websites die enkel artikels en partner links aanbieden die op tientallen andere sites ook kunnen gevonden worden, zullen het zeer moeilijk hebben op een goede rangschikking bij de zoekmachines te krijgen.

Doe je best om unieke en betrouwbare teksten te schrijven, die uw website onderscheidt van de anderen. Schrijf over dingen die je weet. Als je een expert bent in een bepaald gebied, schrijf dan zoveel mogelijk over dat onderwerp om ervoor te zorgen dat je website een belangrijke (of de belangrijkste) bron van informatie wordt over dat onderwerp.

Succes factor #5: Inkomende links

Zonder goede inkomende links is het onmogelijk om een hoge rangschikking bij de zoekrobots te krijgen. Probeer om zoveel mogelijk inkomende links van relevante websites te krijgen. Hoe specifieker en relevanter de link, des te beter zal hij je helpen om een goede rangschikking te krijgen.

 

Zoekmachine optimalisatie kan zeer moeilijk zijn, want slechts een klein foutje in één van de belangrijke factoren, kan alle andere inspanningen tevergeefs maken.

Webbits kan uw website optimaliseren voor een goede Google rangschikking

Neem contact op voor meer informatie

Top

Meer Leesvoer